El congrés

El Congrés d’escultors

 

El Congrés Internacional sobre Escultura Monumental vol ser l’escenari de reflexió professional on artistes, professionals i altres agents mediadors puguin, d’una manera pràctica i accessible, intercanviar coneixements i experiències vinculats a diferents enfocaments artístics. Tindrà lloc el dia previ a la inauguració del parc, el divendres 22 de Febrer de 2018, durant tot el dia. La llista de ponències i els seus respectius autors serà publicada en aquesta mateixa secció a mesura que es formalitzin.

En aquesta primera edició, la temàtica del congrés no vol cenyir-se a cap tema en concret, fet que sí es donarà en edicions posteriors. Es tracta en aquesta ocasió de presentar un tema tan apassionant com controvertit i que està recuperant la seva rellevància gràcies a l’obra de grans figures, moltes d’elles polèmiques, que han començat a conquerir l’espai públic de manera temporal o definitiva. Gran part d’aquestes peces s’han guanyat a pols la seva permanència arran de l’entusiasme del públic i de la seva perfecta adequació a un context espacial i històric.

La inauguració de la primera edició del Congrés Internacional d’Escultura Monumental està adreçada a escultors, investigadors, docents i a qualsevol altra persona interessada i/o vinculada al sector de les arts visuals que desitgi aprofundir en formes i tècniques d’expressió relacionades amb l’escultura monumental del segle XXI.

Els assistents podran presenciar les comunicacions presentades per artistes de reconegut prestigi, basades en la seva experiència professional, així com participar en el debat posterior al voltant de les línies de discussió obertes.

El programa d’aquesta primera edició tindrà un enfocament pràctic i proper, tot buscant un intercanvi professional d’experiències i la creació de línies de tutela que ajudin tant als escultors més joves, a adquirir una major perspectiva per als seus projectes de treball, com als més experts, a fi de confrontar posicions. Una de les qüestions importants a debatre versarà sobre la conscienciació de la importància de l’escultura monumental en la seva dimensió formativa i testimonial. Per aquest motiu es provocaran reflexions interessants al voltant de conceptes com la cultura visual i els seus diferents actors.

 

Programa del Congrés

 

⇒ Fins al 15è de desembre 2018:   Call for papers. Període d’Inscripció per a ponents.

⇒ Fins al 15è de febrer 2019:  Període d’inscripció per a assistents.

⇒ 22 de febrer 2019:

•  08:30 a 09:00 h.: Recepció d’assistents i benvinguda

•  09:00 a 11:25 h.: Benvinguda i presentació del congrés i els participants a càrrec del Comitè Científic. Benvinguda i ponència inaugural a càrrec de l’artista Antonio López García. Primera sessió de ponències: L’escultura monumental com espai. 

• 11:30 a 12:00 h.: Brunch break

• 12:05 a 14:50 h.: Segona sessió de ponències: L’escultura monumental des de la praxi.

• 15:30 h.: Esmorzar-Drunch en restaurant LA TABOLA. Lliurament de diplomes acreditatius de participació. Sessió de fotos en Photocall. Agraïments.

Museo de Arquitectura y Urbanismo Josep Mas i Dordal

Presentar una ponència

 

Les persones interessades a participar en aquest primer congrés d’escultura monumental hauran de dirigir-se per escrit a info@lleidart.com abans del 15 de desembre de 2018 detallant dades de contacte, títol de la ponència a presentar, durada aproximada de la mateixa (no superior a 20 minuts) i una síntesi del comunicat.

            

Accedeixi aquí al catàleg oficial ALMA 2019
(Edició digital i impresa)