EL CONGRÉS

El Congrés Internacional d’Escultors


 

El Congrés Internacional sobre Escultura Monumental té periodicitat biennal. La pròxima edició d’aquest escenari de reflexió professional per a escultors i estudiosos de l’especialitat tindrà lloc al febrer de 2024. Per a accedir a informació relacionada amb la seva primera edició, al febrer de 2019, cliqui aquí:

I edició Congrés Internacional sobre Escultura Monumental ALMA 2019.

El Congrés Internacional d’Escultura Monumental s’adreça a escultors, investigadors, docents i qualsevol altra persona interessada i/o vinculada al sector de les arts visuals que vulgui aprofundir en formes i tècniques d’expressió pròpies de l’escultura monumental del segle XXI.

Si desitja participar com a ponent en la segona edició del congrés ALMA, si us plau, contacti amb nosaltres a través del correu info@lleidart.com.

La segona edició, inicialment prevista per al setembre del 2021, ha hagut de ser ajornada en dues ocasions per motius sanitaris. Ara, està prevista la celebració de la seva segona edició els propers dies 23 i 24 de febrer de 2024.

Els assistents podran accedir a les comunicacions presentades per artistes de reconegut prestigi i basades en la seva experiència professional, així com participar al debat posterior al voltant de les línies de discussió obertes.

El programa de la seva primera edició va tenir un enfocament pràctic i proper, buscant un intercanvi professional d’experiències i la creació de línies d’orientació que ajudessin, tant els escultors més joves, a adquirir una perspectiva més àmplia per als seus projectes de treball, com els més experts, per contrastar les seves posicions. Una de les qüestions importants que cal debatre ha estat la importància de l’escultura monumental en la seva dimensió formativa i testimonial. I és per això que se suscitaran interessants reflexions sobre conceptes com la cultura visual i els seus diferents actors.