EL PARC

El Parc


 

Situat a vint quilòmetres al nord-est de la ciutat de Lleida, el nou parc escultòric internacional ALMA s’aixeca sobre el parc Europa, un espai verd de dues hectàrees i mitja de superfície proveït d’un llac de seixanta metres de diàmetre que conforma actualment una de les zones d’esbarjo més vistoses de la localitat.

 

El parc, amb gran varietat d’arbres, turons i espais verds, va ser inaugurat el 2013 i dibuixa un recorregut per la història d’Europa, des de la Prehistòria fins als nostres dies, valent-se d’una sèrie de balises informatives de ferro on el el visitant pot accedir a una sinopsi del pensament i de l’època a què fa referència cadascuna.

Pel febrer de 2019, el parc va inaugurar la seva faceta com a espai escultòric contemporani a l’aire lliure, i sobre cadascun dels seus turons es van col·locar de manera temporal boniques peces monumentals creades per alguns dels artistes actuals de major projecció internacional a fi i efecte de provocar trobades poètiques entre la natura i la bellesa de la creació artística.

«Saludo al Sol», de César Rodrigo. © ALMA Sculpture Park.

 

Escultures creades per quedar perfectament integrades en un espai obert, la finalitat de les quals és fondre’s amb el paisatge per potenciar l’experiència visual del visitant i donar-li la possibilitat de degustar l’estètica de l’obra d’art en un entorn natural, a l’aire lliure.

«Esplendor», de Jorge Egea. © ALMA Sculpture Park

 

Les diferents peces escultòriques monumentals que van inaugurar ALMA el 2019 no dialoguen entre si, sinó amb l’espai sobre el qual reposen. Moltes d’elles han estat especialment creades per a ALMA. Es tracta d’obres úniques que compondran una col·lecció eclèctica i respectuosa amb les formes i els estils de creació contemporània més variats. Es tracta d’acostar la bellesa i les possibilitats comunicatives de l’art públic, servint-se per aconseguir-ho d’amplis espais verds polivalents.

«Tres Gracias», conjunt escultòric en bronze patinat, de Mer Jiménez. © ALMA Sculpture Park.

 

«Enamorado», obra en acer inoxidable, de Julio Nieto. © ALMA Sculpture Park.

 

Inauguració ALMA 2019. © ALMA Sculpture Park.

 

«Elegía» acer corten, de Ana Olano

 

El Lloc


 

A la comarca del Segrià, en el límit amb l’Aragó, la vila d’Almacelles –un dels seus municipis més rellevants– es troba situada a la confluència d’una de les xarxes de comunicacions més importants de tot Catalunya, a tan sols 6 quilòmetres de l’aeroport de Lleida i a tocar de l’autovia A-2, que uneix Barcelona amb Saragossa, i de la principal connexió viària cap a Osca i Pamplona, eix principal de desplaçament cap als Pirineus, un dels recursos turístics més preuats i visitats d’Europa.

A més del conjunt escultòric del parc d’Europa, la vila llueix una magnífica col·lecció d’escultures monumentals distribuïdes per tota la seva geografia, i treballa amb il·lusió i mitjans per a convertir-se en un referent per a l’escultura monumental internacional, un punt de trobada per a professionals i apassionats de l’escultura.

El Parc Escultòric ALMA és de titularitat municipal i té com a objectiu principal la difusió i el foment d’una de les formes d’expressió artística més espectaculars: l’escultura pública monumental.

Almacelles (Lleida). Foto Carla Bisart. © Ayuntamiento de Almacelles.

 

Accedeixi als catàlegs oficials ALMA per a conèixer als escultors participants en totes les edicions d’ALMA PARC ESCULTÒRIC. Cliqui sobre la portada: